Bij Gearlimits zijn wij – uiteraard – gek op outdoor & action sports gear. Achter goede producten zit altijd een verhaal. Waarom produceren merken zoals ze producten en waarom doen ze dingen en waarom soms niet, zoals de keuze voor materialen, duurzaamheid of veiligheid. Het verhaal hierachter willen wij graag horen en – nog belangrijker – ervaren.

“De rugzak is het ultieme symbool voor ‘vrijheid’. Het vertegenwoordigt de keuze om de boel de boel te laten, je rugzak te pakken en om erop uit te gaan. Lowe Alpine rugzakken zijn niet eenmalige gebruiksvoorwerpen. Ze worden vaak levenslang bewaard, en zo worden ze een deel van de eigenaar. Ze vertegenwoordigen elke reis die hij of zij heeft afgelegd.

Deze herinneringen verweven met de rugzak zelf en wordt daardoor meer dan een stuk outdoor materiaal. Het wordt een deel van je geheugen, verweven in je geschiedenis. Het bevat niet alleen je uitrusting, maar ook al je ervaringen, iets dat je voor altijd wilt behouden.”

Dit is hoe het Amerikaanse merk Lowe Alpine aankijkt tegen de rugzak. Ogenschijnlijk een simpel voorwerp, maar welke wandelaar, hiker, klimmer herkent het niet? Hoe de rugzak kan staan voor alles wat je hebt meegemaakt, en thuis, kijkend naar de rugzak die leeg in de hoek ligt, zie je weer de beelden voor je van de paden, de bergen, de tops, de uitzichten die je hebt gezien toen de rugzak vol zat. Hoe je daar, vaak voor maar een nacht je huis en je eten uithaalt. En in de ochtend, alles wat je nodig hebt, draag je op je rug. Met jouw rugzak.

Geschiedenis

Lowe Alpine ontleent zijn naam aan de gebroeders Lowe, de grondleggers van het merk. Greg Lowe en zijn broers Mike en Jeff kwamen uit Utah en hadden een liefde voor bergbeklimmen.

Lowe Alpine begon bescheiden. In 1967 had Greg een betere rugzak nodig voor zijn klimtochten. De broers waren op reis door de VS en brachten nieuwe routes in kaart. In de zomer in de bergen, en in de winter, op sneeuw en ijs. Gedurende deze tijd pionierden ze met de methode van klimmen die we nu ‘alpine stijl’ noemen. Deze snelle, lichte benadering van klimmen is niet afhankelijk van tactieken en grote ondersteuningsteams. Kleine, zelfvoorzienende teams met minimale uitrusting verplaatsen zich snel en hebben hun eigen uitrusting. Dit vereiste een nieuw type rugzak.

Greg ontwikkelde de eerste Expeditie rugzak in zijn werkschuur in Colorado in 1967. Het bleek een revolutie teweeg te brengen in de rugzak technologie. Veel van zijn innovaties werd de ‘standaard’ voor bijna alle rugzakken. ‘The Expedition’ was de eerste rugzak met een intern frame. Het omvatte ook de compressieriemen aan de zijkant, last stabilisatoren en een borstriem, alle technologieën die we nu als vanzelfsprekend beschouwen.

Jeff Lowe draagt ​​het Lowe Alpine Expedition Pack in Mt Blanc du Tacul in 1986 | Foto: Marc Twight
Greg Lowe in de Himalaya op de flank van Ama Dablam | Foto: Lowe-collectie
Jeff en Greg Lowe klimmen samen | Foto: Lowe-collectie

Verdere innovaties volgden, zowel in de bergen als in de werkplaats. De broers ontwikkelden een overvloed aan revolutionaire klim materiaal, waaronder ijsbijlen, zekeringsapparaten, ijsschroeven en stijgijzers. Jeff Lowe ging door met het perfectioneren van rotsklimmen, gemengd klimmen en bergbeklimmen in de Verenigde Staten en de Alpen.

De Lowe Alpine Aeon serie

De Aeon is een nieuwe serie lichtgewicht, veelzijdige, technische dagrugzakken. Ga wandelen, mountainbiken, klimmen of hardlopen. Het zal zelfs bestand zijn tegen het dagelijkse woon-werkverkeer. Haal een Aeon op en vind je basis in een wereld vol Infinite Possibilities.

50th Anniversary
The Gear That Made Us

Lowe Alpine have been making industry defining gear for 50 years – learn about how, who and what has shaped the most iconic outdoor brand in the world over 5 decades of innovations.

Jeff Lowe Opens his Backpack after 20 years Frozen in Ice

For 20 years Jeff Lowe’s Backpack was frozen in the ice on the North Face of the Eiger in Switzerland. Lowe was forced to abandon his pack and ropes when time ran out before a 3rd storm would eclipse his safe return from the mountain after his solo first ascent of Metanoia.

Meer Lowe Alpine op GearLimits

video

Inside-Out met Lowe Alpine

Bij Gearlimits zijn we - uiteraard - gek op outdoor -en action sport materiaal. Maar we zijn ook benieuwd naar het verhaal achter producten....

Review: Lowe Alpine Descent Freeride Backpack

Fresh of the rack, that’s how we like it. And it couldn’t have gotten any fresher than off the rack of the Lowe Alpine...

GearLimits Great Gear Awards Lente/Zomer 2017

De winter is in volle gang. Schaatsen uit het vet, ski’s en boards van zolder. Je denkt dan niet meteen weer aan de zomer....

LOWE ALPINE INSTAGRAM