Ik was even bang dat GoPro de richting op zou gaan van Apple, die met de laatste iPhone’s maar kleine niet echt wezenlijke stappen zette in het vernieuwen van de producten en diensten. Maar vandaag kwam GoPro met een lijn van eenvoudigweg schitterende nieuwe producten. We namen alvast een kijkje:

GoPro Hero5

Geen behuizing

GoPro Hero5Wat het meest direct opvallend is dat de GoPro Hero5 geen behuizing meer heeft. GoPro zette al voorzichtige stappen in die richting met een frame voor de Hero 4 (die echter niet waterdicht was) en de Hero Session, de eerste GoPro camera die zonder behuizing waterdicht was. De Nieuwe GoPro Hero5 lijn is dus nu ook zijn behuizing kwijt, waarmee het nog prettiger in gebruik gaat worden.

Video specs

En de video specs zijn lekker: 4K bij 30 frames per seconde, 1440px bij 80 frames per seconde en 1080px by 120 frames per seconde. Dit laatste betekent dat je echt goede slomo’s kan maken bij FullHD. (Lees hier meer over video kwaliteit en frames per seconde) De prijs van de Black Edition €429,99 vindt ik erg meevallen.

In de specs van de GoPro Hero5 Black zoals die te zien zijn op GoPro.com zie ik ook “Location Capture” staan. Er staat verder geen toelichting wat dat betekent, maar wellicht dat het duidt op GPS functionaliteit, maar ik denk het niet. Dat is wel wat ook bij deze nieuwe lijn lijkt te missen, GPS mogelijkheden om performance data toe te voegen aan je edit.

De Hero5 Session hebben we eerder een review van gemaakt en schreven toen al dat het het mooi zou zijn als de video specs nog wat beter zouden worden. Verder waren we erg positief over de camera. En zoals te verwachten viel, zijn de specs inderdaad verbeterd. De Hero5 Session levert nu 4K bij 30 frames per seconde, 1440px bij 60 frames per seconde en 1080px 90 frames per seconde.

(Voice) control

De GoPro Hero 5 heeft nu ook de bediening met nog maar één knop (zoals op de GoPro Session); een goede keuze wat ons betreft. Tot slot lees ik dat de Hero5 lijn voice control kent. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat werken, met windruis als je in volle actie bent en de camera misschien op je helm; kan de GoPro je dan nog horen? We gaan het te testen.

Karma Grip Stabilisator

Karma GripDit vindt ik misschien wel de grootste stap voor GoPro; weg met alle schuddende beelden. Enter mooie stabiele shots, ook op je fiets, op je snowboard of surfplank. GoPro heeft de Karma Grip via een adapter ring geïntegreerd met alle mounts die al in het GoPro “ecosysteem” bestaan. En je Hero 4 past ook nog erin. Met een prijs van € 299,- is het ook een zeer goed geprijsde stabilisator. De camera kan je ook op de grip zelf bedienen, ook weer goed doorgedacht dus. We zijn erg benieuwd hoe deze het zal doen.

GoPro Karma

GoPro goes aerial Karma Dronemet de Karma Drone. Natuurlijk bestaan al veel drones waar je een GoPro aan kunt bevestigen. Maar dit is GoPro’s eigen drone, met de Karma Grip Stabilisator in is geïntegreerd, (en dus apart te gebruiken) wat ik tamelijk geniaal vindt. Want hiermee zorg je er ook voor dat je luchtbeelden goed stabiel zijn. En als je de drone voor de prijs van €799,99 dan krijg je de stabilisator er dus eigenlijk bij.

Plus App

De nieuwe GoPro app belooft nog makkelijkere editing, waarbij clips automatisch synchroniseren met je gekozen track, met effect overlays en makkelijker delen naar je social platforms. Dit moeten we echt nog echt gaan ondervinden voordat daar wat over gezegd kan worden. De vorige editing suites van GoPro was ik niet van ondersteboven, maar misschien wordt dit ook nog echt een verbetering. Hier gaan we nog op terugkomen.

Conclusie

Ik heb zelden meer zin gehad om heel snel naar de meest dichtbijzende GoPro dealer te rijden en een gat in mijn bankrekening te slaan. Alhoewel per stuk ik de nieuwe producten niet per se ontzettend duur vindt. Maar wel stuk voor stuk producten die erg gaaf lijken te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.